Tips voor het inrichten van een L-vormige woonkamer

Een l-vormige woonkamer biedt je design- en inrichtingopties die je niet hebt bij vierkante of rechthoekige kamers. Wel krijg je te maken met een paar extra uitdagingen.

De eerste beslissing die je moet nemen is of je de woonkamer als een geheel wilt gebruiken of niet. Zo zou je er ook voor kunnen kiezen om de kleinere kamer om te toveren in een speciaal hoekje met één functie. Een werkplek bijvoorbeeld. Een slaapkamer. Of een hoek speciaal voor de kinderen. Het is dan belangrijk om een speelse afscheiding te maken tussen de twee kamers.

Contemporary Living Room by New York Interior Designers & Decorators Leslie Banker

Of wordt de kleine kamer een verlening van de grote kamer? Je kan dan de kleine kamer gebruiken om daar de eettafel neer te zetten of een extra zithoek te maken.

Tips voor het inrichten van L-vormige woonkamer

Als de kleine kamer een verlening wordt, dan is het belangrijk dat je een goede flow je de kamer hebt. Zodat het een geheel blijft. De juiste kleuren en attributen zijn dan belangrijk.

Gebruik dan dezelfde kleur verf voor beide kamers. Je mag wel andere kleurtinten van dezelfde kleur voor de verschillende muren gebruiken. Het is dan wel verstandig om de langste muur en de daaraan grenzende muur dezelfde kleur te verven (de buitenzijde van de L).

Een ander middel om de l-vormige woonkamer als een geheel te laten lijken is door een focuspunt te maken aan het einde van de grote kamer (waar de grote kamer aan de kleine kamer grenst).  Zo zou je daar een (grote) zithoek kunnen maken.

Ten slot moet je ervoor zorgen dat dezelfde kleurpatronen in beide kamers terugkomen (bijvoorbeeld met twee vloerkleden van dezelfde kleur).

 

Inspiratie voor de inrichting L-vormige kamer

Meer voorbeelden voor de inrichting van een L-vormige woonkomer

0

Share

Meer Inspiratie

© 2024 Meer Inspiratie