Inspiratie voor het inrichten van een kleine woonkamer

De woonkamer is de plek waar je tot rust komt naar een dag hard werken. Het is een plek waar je vrienden, familie en kennissen ontvangt. Het is een plek waar je de meeste tijd doorbrengt en het is een plek die jouw stijl het best tot zijn recht kan komen.

Het inrichten van een kleine woonkamer

Bij het inrichten van een kleine woonkamer is het belangrijk dat je het maximale uit de ruimte haalt, terwijl de kamer een geheel vormt. Dit betekent dat je goed moet letten op het gebruiken van de juiste kleuren, proporties en meubels.

Kleine woonkamer inrichten inspiratie

Kamer inrichten kleine meubels

De bovenstaande woonkamer gebruikt dezelfde kleur patronen (bruin en lichtblauw) een lange sidetable en meerdere kleine meubels.

Kleine kamer inrichten

Kleine meubels

Lage meubels voor een kleine woonkamer

Een kleine woonkamer betekent niet direct dat je geen grote meubels mag gebruiken. Wel moet je letten op de proportie van de meubel. Lage meubels betekent meer ruimte.

Beperk je verder tot 1 a 2 grote (lage) meubels. Bijvoorbeeld een bank en een sidetable. Een sidetable is niet zo breed, waardoor je niet teveel ruimte kwijt bent.  Gebruik verder kleine meubels om de kamer af te maken en jouw stijl te tonen. Je kan dan denken aan stoelen, kleine salontafeltjes, hockers, krukjes en poefen.

Kleine woonkamer inrichten

Laag meubilair

Opbergruimte

Slim opbergen

 

Kleurpatronen

Hoewel de kleur een illusie van ruimte creëert, kan je ook andere (lichte) kleuren gebruiken om de kamer groter te laten lijken. Het is dan wel belangrijk dat dezelfde kleur consistent terugkomt in de kamer. Dan kan je denken aan kussentjes, accessoires en meubels . glas

 

symmetrie

Meer inspiratie voor het inrichten van een kleine woonkamer? Lees dan het artikel “hoe kan ik een kleine kamer groter laten lijken?

Bronnen