Moderne inrichting woonkamer: inspiratie voor decoratie en interieur

Bij een moderne inrichting staat strak, symmetrie en ruimte centraal.

Om jouw woonkamer een moderne look te geven

Eén korte zin staat aan de basis van elke moderne woonkamer transformatie, namelijk: hou het simpel.

Een moderne woonkamer draait om eenvoudig, functionaliteit, ruimte, stijl en symmetrie.  Modern interieur en een moderne stijl geeft je woonkamer een kalme, stressloze, schone en rustgevende sfeer.

Interieurtips moderne woonkamer

Begin met het minimaliseren van je woonkamer. Verwijder elke grote drukke overbodige meubel die veel ruimte inneemt en die je niet gebruikt. Je hoeft niet alle grote meubelen te verwijderen, je kan werken met een ‘center piece’. Een enorme bank, bijvoorbeeld. Of een grote eettafel.

Daarna vervang je de oude traditionele meubelen met strakke functionele interieur. Interieur met strakke hoeken en fijne lijnen.

Decoratie moderne woonkamer

Bij modern en minimalisme denk je snel aan neutrale kleuren. Zwart, wit, grijs en ‘zachte’ kleuren, zoals licht groen. Maar je kan ook met felle kleuren werken. Het kan de kamer een warm of energieke sfeer geven. Zorg er wel voor dat de felle kleuren een uitzondering zijn, anders wordt het snel te druk. Je zou één wand geel kunnen verven bijvoorbeeld of een aantal lichtblauwe kussens gebruiken om de kamer wat meer sfeer te geven.

Inspiratie voor de inrichting van een moderne woonkamer

Zweeds huis

De bovenstaande afbeelding geeft goed weer wat met een moderne inrichting allemaal mogelijk is. Een moderne inrichting van de huiskamer betekent nog niet direct dat alles nieuw en strak moet zijn.

Zo zie je dat aan de grote tafel verschillende soorten en maten stoeltjes zijn. Dit geeft de kamer een speelse sfeer. Je ziet wel dat de grootste meubels (de kasten, tafels, deuren) allemaal dezelfde strakke stijl hebben en dezelfde kleuren (zwart en wit).

Meubels

 

 

https://nl.pinterest.com/pin/337840409532809671/

 

 

Moderne inrichting

 

 

https://nl.pinterest.com/pin/212654413632064639/

 

https://nl.pinterest.com/pin/338966309434279790/

 

 

https://nl.pinterest.com/pin/440860251008575121/

 

Bronnen

0

Share

Meer Inspiratie

© 2024 Meer Inspiratie