Inspiratie voor het inrichten van een kleine hal

Het laatste wat je ziet als je weggaat en het eerste dat je ziet als je binnenkomt is de hal.

Toch laten veel mensen de hal, zoals hij is.

Leeg. Inspiratieloos.

Maar je kan er zo veel meer mee. Het kan een warme sfeer creëren. Het kan inspiratievoller. Persoonlijker en functioneler. Het kan beter.

Hoe richt ik een mijn hal in?

Een hal is een kleine ruimte. Een ruimte die enkel dient als doorloopruimte. Dit biedt mogelijkheden, maar beperkt je ook. De mogelijkheden om er door heen te lopen moet niet ten koste gaan van de inrichting van de hal.

Van de ruimte in de hal functioneel gebruik maken

Zwevende boekenplank

Gebruik lange smalle planken om leuke of handige accessoires te tonen en kwijt te kunnen. De spullen die je op de plank plaatst kan je gemakkelijk inwisselen. Zo blijft het interessant en fris.

Plaats geen grote ‘volwassen’ meubelen of kasten in de hal, maar kleine smalle plankjes, boekenplanken, smalle sidetables of ingebouwde kastjes.

Wat je op de tafeltjes, plankjes of in de kastjes zet bepaald de specifieke sfeer die je neerzet. Leuke spulletjes, kunst, planten of boeken. Leef je uit.

Laat de hal je een warm welkom geven. En een hartelijk gedag.

Hal inrichten ideeen

Fotolijsten als muurdecoratie als inrichting voor de hal

Foto’s maken elke kamer persoonlijker. Een foto zegt toch meer dan duizend woorden? Met fotolijsten aan de wand kan je leuke dingen doen.

Creëer symmetrie door dezelfde soort en grootte fotolijsten op dezelfde manier naast en boven elkaar te zetten. Of plaats een grote fotolijst waar meerdere foto’s in kunnen. Of ga voor een aantal verschillende soorten fotolijstjes van verschillende grootten en plaats die speels onder en naast elkaar. Zorg dan wel ervoor dat je de frames dezelfde kleur schildert. Bekijk hier 61 ideeën voor het maken van een fotocollage. 

Hal inrichten ideeen 2

 

Inrichting hall ideeen

Licht & halbelichting

De juiste belichting is essentieel bij de inrichting van een kleine hal.

Het moet niet te fel zijn, maar ook niet donker. Maak gebruik van wandlampen, plafondlampen, kandelaars of grote spiegels. Met een spiegel kan je natuurlijk licht verspreiden en de kamer oogt dan ruimer.

Inrichting met spiegel

Plafondlampen, kandelaars of wandlampen kunnen ook als extra decoratie dienen. Meerdere kleine wandlampen kunnen de hal een stuk stijlvoller maken.

Verf of behang

Kapstok houderExperimenteer eens met lichte kleuren en patronen op de muur. Een zachte kleur straalt warmte uit.

Tapijten & vloerkleden

Heeft alles in de hal neutrale kleuren, zoals wit, zwart of grijs?

Kies dan voor een kleurrijk tapijt. Een kleurrijk tapijt of vloerkleed kan je hal levendiger maken.

Zorg wel dat je een stevige vloerkleed haalt die veel ‘verkeer’ kan hebben.

Een kleine functioneel tafeltje

Een klein haltafeltje bij de ingang is ideaal. Ideaal voor post, (zonne)brillen en sleutels. Plaats die in een maandje. Zet er een bloem of foto bij en je bent klaar!

Kastje hal inrichting

Meer ideeën?

Bekijk deze 21 ideeën voor het inrichten van een hal 

Bronnen van de afbeeldingen

 

1

Share

Meer Inspiratie

© 2024 Meer Inspiratie