Salontafel Inrichten? Tips, Inspiratie en Ideeën

De salontafel staat bij de meeste woonkamers op een centrale plek. Toch wordt bij het inrichten van de kamer de salontafel vaak vergeten en wordt overspoeld met kranten, afstandbediening en tijdschriften. Met een beetje aandacht tover jij jouw salontafel om, zodat ook het salontafeltje wat toevoegt aan de inrichting van de woonkamer.

Tips voor het inrichten van jouw salontafel

1. Hou genoeg ruimte over

Hoewel de inrichting van jouw salontafel erg belangrijk is, blijft het essentieel dat er genoeg ruimte overblijft. Genoeg ruimte voor kopjes en voor jouw voeten. Bij een salontafel heb je twee plekken om spullen kwijt te kunnen. Bovenop het salontafeltje en eronder.

Tijdschriften en kranten kunnen snel de tafel rommelig maken. Zorg dat je of boven of onder het tafeltje plek hebt. Een mand of een dienblad is perfect om tijdschriften en kranten op te bergen.

2. Denk uit de box, blijf in de box

De salontafel is een perfecte plek om leuke creatieve hebbedingetjes te tentoonstellen. Zorg dat je die kleine hebbedingetjes plaatst in of op een bord, kom of dienblad. Zo zorg je ervoor dat het een beetje ordelijk overkomt en als een geheel gezien wordt.

3. Diversiteit

Een interessante inrichting maak je door te variëren. Combineer bijvoorbeeld een stapel boeken met natuurlijke materialen (gesteente, schelpen of planten), kaarsen en een opbergbox.

Inspiratie & ideeën voor de inrichting van jouw salontafel

Salontafel inrichten

Bron: Coffee tables van Pottery Barn

Koffietafel inrichten

 

Salontafeltje inrichten

Tafeltje

Salontafel ideeen

Salontafel inrichten

Salontafel inrichting

 

 

Bronnen