Studentenkamer inrichten? Inspiratie, voorbeelden en tips

Bij het inrichten van een studentenkamer heb je vaak twee uitdagingen. Een kleine ruimte en een beperkt budget.

We moeten daarom op zoek naar goedkope multifunctionele meubels.

Inspiratie & voorbeelden voor het inrichten van een studentenkamer

Wij hebben de leukste ideeën verzamelt, zodat jij genoeg inspiratie opdoet voor het inrichten van jouw eigen studentenkamer.

inrichten studentenkamer

Kamer inrichting

Een studentenkamer inrichten

De eerste stap bij het inrichten van een studentenkamer is het maken van een lijstje met alle essentiële meubels en het opmeten van de kamer.

Welke meubels heb je nodig in een studentenkamer?

  • Een bed
  • Een kast
  • Een bureau & stoel
  • En als we de ruimte hebben een zitplek

Dit zijn vaak ook de grootste meubels.

Omdat we een beperkt budget hebben, is het verstandig om eerst jouw familie, vrienden en kennis te vragen of ze toevallig van zulke meubels over hebben. Vaak kan je hier en daar wat essentiële meubels oppikken. De rest van het budget kan je dan besteden aan een leuke inrichting.

Studenten kamer inrichting - kopie

Hockers, poefen en krukjes

Hockers, poefen en krukjes zijn multi-functioneel. Je kan ze gebruiken als zitje, bijzettafeltje, een tafeltje om spullen kwijt te kunnen of als voetenbankje. Klein, handig om te bergen en ideaal als er extra visite komt.

Zo is de Fatboy baboesjka ideaal voor studentenkamers. Je kan het als zitje, tafeltje en voetenbankje gebruiken, maar ook als extra slaapplek, extra zithoek of meenemen naar het park in de zomer.

Studentenkamer - kopie

Studentenkamer inrichten - kopie

Muurdecoratie

Wat je met de muur doet, bepaalt voor een groot deel wat de kamer uitstraalt. Een grote wandklok, een goedkope schilderijen, canvasdoeken of een fotocollage. Bij het decoreren van een muur is vanalles mogelijk

Studentenkamer inspiratie

Opbergkisten

Je hebt veel spullen, maar een beperkte hoeveelheid ruimte. Als je alles op en bloot legt, komt de kamer snel rommelig over. Berg daarom de spullen die je niet 1, 2, 3 nodig hebt netjes op. (Houten) opbergkisten zijn hiervoor ideaal. Je kan ze gemakkelijk kwijt, op elkaar stapelen, er spullen op leggen (fotolijstjes of andere boeken) en de meeste zien er ook leuk uit.

Studentenkamer tips

tips voor het inrichten van een studentenkamer

 

Wandplanken of een (boeken)kast

Door de beperkte ruimte is het belangrijk om in de hoogte te werken. Wandplanken of smalle hoge kasten zijn dan ideaal. Je kan dan ook de opbergkisten opbergen (opbergception).

 

Bronnen

0

Share

Meer Inspiratie

© 2024 Meer Inspiratie